Recept | Tomatensalade met gebakken mozzarella

Tomatensalade met gebakken mozzarella.

Wanneer je de operatiedatum te horen krijgt, dan beginnen de voorbereidingen pas écht. Het is heel raadzaam om alvast recepten te verzamelen voor de periode rondom je operatie. Deze week: een tomatensalade. Wij hebben elke woensdagmiddag een recept online die speciaal gemaakt zijn voor minimaatjes. De ene week vloeibaar en de andere een guilty pleasure! Alle recepten op een rijtje kan je in onze GastricWiki vinden.

Met de lente weer in het vooruitzicht hebben we een heerlijk recept voor een frisse tomatensalade. Speciaal voor de minimaagjes hebben we een eiwitrijke tomatensalade met gebakken mozzarella voor jullie gemaakt!

Belangrijk is dat er goede, rijpe tomaten worden gebruikt voor de salade. Verschillende kleuren en soorten maken de salade extra aantrekkelijk, maar de smaak is altijd nog het belangrijkst! Vraag eventueel bij de groenteman welke tomaten hij op dit moment aanbeveelt.

tomatensalade-foto-2-CWat heb je nodig voor?

Voor de basissalade:

  • 400 gram rijpe, zoete tomaten gehalveerd of in kwarten
  • een flinke bos basilicum
  • een flinke theelepel zout

Voor de gebakken mozzarella:

  • 1 mozzarellabol gehalveerd
  • 1 citroen zowel de rasp als het sap
  • 6 plakjes Serranoham of een andere gedroogde hamsoort
  • peper naar smaak

Voor de dressing:

  • 10 gram balsamicoazijn
  • 30 gram olijfolie
  • peper naar smaak
  • 1 theelepel oregano

Handige hulpmiddelen

  • een vergiet of zeef
  • een koekenpan
  • een (citroen)rasp

Stap 1

Doe de gesneden tomaten in de zeef en meng ze goed met het zout. Laat het mengsel minstens een kwartier staan: door het zout trekt het water uit de tomaten en worden ze sterker van smaak. Ondertussen brengen we de mozzarella op smaak. Meng de mozzarella met het citroensap, het citroenrasp en de peper. Laat ook dit minstens een kwartier marineren.

Stap 2

Dep de mozzarella droog en pak beide helften in met de serannoham, op zo’n manier dat de mozzarella geheel bedekt is en de kaas er niet uit kan lopen tijdens het bakken. Zet het vuur hoog en verwarm de koekenpan voor met een klein beetje olie. Bak in 4-5 minuten de ingepakte mozzarella in de pan totdat alle kanten mooi bruin en krokant zijn. De mozzarella zelf hoeft niet geheel warm te zijn, als de ham maar lekker krokant is!

Stap 3

Meng voor de dressing de olie druppelsgewijs met de azijn en klop goed door. Breng de dressing op smaak met peper en oregano.

Stap 4

Intussen hebben de tomaten alle tijd gehad om tot smaak te komen. Schud de tomaten goed door in de zeef, zodat er geen overtollig water overblijft. Doe de tomaten in de kom en meng deze met de basilicumblaadjes en de dressing. Snijd of scheur de gebakken mozzarella is stukjes en meng ook deze in de salade.

De salade is nu klaar om te serveren! Je kunt hem nog opmaken met extra druppels olijfolie, balsamicoazijn en citroenrasp als je hem extra feestelijk wil presenteren.

Tomatensalade met mozzarella

Zo heb je in een handomdraai een simpele, maar verrukkelijke tomatensalade op tafel! Lekker bij een barbeque of bij de tapas, maar ook heerlijk bij een lekker stukje vlees.
Eet smakelijk!
0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Controlecode * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

©2017 Gastric.nl | Alle rechten voorbehouden | Website Ontwikkeling door Startsterk.nl | Algemene Voorwaarden | Disclaimer

Log in with your credentials

Forgot your details?