Recept pre-dieet | viskoekjes

Viskoekjes pre-dieetKoolhydraatarme viskoekjes, een welkome variatie op gebakken vis.

Wanneer je de operatiedatum te horen krijgt, dan beginnen de voorbereidingen pas écht. Het is heel raadzaam om alvast recepten te verzamelen voor de periode rondom je operatie. Deze week: koolhydraatarme viskoekjes. Wij hebben elke woensdagmiddag een recept online die speciaal gemaakt zijn voor minimaatjes. De ene week vloeibaar en de andere een guilty pleasure! Alle recepten op een rijtje kan je in onze GastricWiki vinden.

Het ene ziekenhuis kent het wel, de ander vindt het maar onzin: het pre-dieet die je moet volgen net voor je operatie. In een notendop het dieet: zo suiker-, vet- en koolhydraatarm mogelijk eten met aangepaste porties. Je valt in een rap tempo de benodigde kilo’s af om je lever te laten slinken. (Lekker) eten zonder deze bovengenoemde factoren kan een uitdaging zijn. Daarom deze week viskoekjes, een lekkere variatie op gebakken witvis.

Wat heb je nodig voor 2 personen? dit recept is gebaseerd op ‘normale’ porties

  • 250 gram kabeljauwfilet of een ander soort witvis zonder vel of graat
  • één ei
  • twee stengels bosui zo klein mogelijk gesneden
  • éé knoflookteen geperst 
  • een bosje dille gebruik dit naar eigen smaak, wij raden ongeveer 5 takjes aan
  • een paar druppels tabasco
  • één theelepel viskruiden
  • Zout en peper naar smaak, wees niet te zuinig
  • een theelepel citroen(sap)
  • één eetlepel olie o.i.d om de burgers in te bakken
  • Optioneel: een eetlepel light mayonaise voor wanneer je burgers niet stevig genoeg zijn

Handige hulpmiddelen

  • een scherp mes of een keukenmachine/blender
  • een koekenpan het liefst een goede anti-anti-aanbakpan.

viskoekjes 1 C

Stap 1

Als eerste stap ga je alle ingrediënten klein snijden. Wanneer je gebruik maakt van je keukenmachine dan is het vrij simpel: meng in de machine de vis, het ei en samen met alle overige ingrediënten. Heb je geen keukenmachine? Zorg dan dat je alle ingrediënten,vooral de vis, zo klein als mogelijk snijdt. Hoe kleiner, hoe beter de structuur voor het bakken van de burgers. Je mengsel mag echt een gladde dikke massa zijn. Als alle ingrediënten samen nog geen massa vormen, voeg dan een beetje light mayonaise toe tot de structuur naar wens is.

Stap 2

Laat de pan op een middelhoog vuur warm worden samen met een eetlepel olie. Wanneer je pan heet genoeg is maak je met twee lepels acht burgers en bak je deze in de pan. Waarschijnlijk passen er ongeveer drie burgers in je pan, bak ze dan in meerdere batches af.  Beide zijdes van je burgers moeten ongeveer 2/2.5 minuut gebakken worden.  Serveer de burgers af met een beetje citroensap!

viskoekjes pre-dieet

En zo simpel is het, viskoekjes zonder koolhydraten. Niet moeilijk, toch?! Serveer deze viskoekjes samen met bijvoorbeeld gestoomde broccoli of een lekkere frisse salade. Ideaal recept voor tijdens je pre-dieet, maar ook wanneer je geopereerd bent kunnen deze burgers voor een fijne eiwitrijke afwisseling zorgen! Bak de burgers dan in kleinere porties en bewaar de rest maximaal drie dagen in je koelkast.
0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Controlecode * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

©2017 Gastric.nl | Alle rechten voorbehouden | Website Ontwikkeling door Startsterk.nl | Algemene Voorwaarden | Disclaimer

Log in with your credentials

Forgot your details?