Recept | Kip Hasselback

Kip Hasselback

Wanneer je de operatiedatum te horen krijgt, dan beginnen de voorbereidingen pas écht. Het is heel raadzaam om alvast recepten te verzamelen voor de periode rondom je operatie. Deze week gevulde kipfilet Hasselback. Wij hebben elke woensdagmiddag een recept online die speciaal gemaakt zijn voor minimaatjes. De ene week vloeibaar en de andere een guilty pleasure! Alle recepten op een rijtje kan je in onze GastricWiki vinden.

Heb je wel eens gehoord van Hasselback aardappelen? Een klassiek bijgerecht, origineel uit Zwitserland waar aardappelen gevuld worden met kaas. Er bestaan talloze variaties en in veel landen wordt de Hasselback potato als een echte ‘musthave’ klassier gezien. Wij kiezen dit keer voor kip in plaats van aardappel. Ideaal voor mensen met een minimaagje dus!

kip hasselbackWat heb je nodig?

Het recept is gebaseerd op twee personen.

  • Twee kipfilets
  • 60 gram verse spinazie
  • 3 flinke eetlepels ricotta
  • Geraspte kaas als topping
  • Knoflookpoeder
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • Cajunkruiden

Handige hulpmiddelen

  • Bakpapier
  • Een (wok)pan
  • Een scherp mes

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180º.  Was alvast de spinazie en laat deze goed uitlekken. Meng een theelepel cajunkruiden samen met een theelepel paprikapoeder in een schaaltje en zet dit vast apart. Leg je kipfilets op een snijplank en snijd wanneer nodig de witte peesjes weg. Om de kip te kunnen vullen snijd je het in de breedte in: bijna tot de onderkant van de filet. Herhaal dit ongeveer 7/8 keer zodat je kip verdeeld wordt in 8/9 ‘plakjes’. Het is belangrijk dat je de kip niet te diep insnijdt, dan loopt de vulling er straks aan de onderkant weer uit.

Als de kipfilets ingesneden zijn, leg ze dan alvast klaar op een bakpapiertje op het ovenrooster.Kip HasselbackStap 2

Wanneer je de kip ingesneden hebt, kun je beginnen met het maken van het mengsel die we straks gaan gebruiken om de kip te vullen.  Laat je (wok)pan lekker warm worden voor je gaat bakken. Bak op hoog vuur de spinazie in ongeveer 1 minuut gaar. Draai het vuur uit en schep een aantal flinke lepels ricotta bij de spinazie. Breng het geheel op smaak met knoflookpoeder, zout en peper. Je vulling is nu klaar!

Stap 3

Het is tijd om je kip te vullen! Strooi eerst heel lichtjes wat zout en peper op je kipfilets en zorg dat dit verdeeld wordt over de volledige filets. Het vullen van de kip gaat heel makkelijk, schep op een lepel een klein beetje van het mengsel en smeer dit tussen alle ‘sneetjes’ die je net hebt gemaakt in stap 1. Wanneer je alles hebt gevuld strooi je wat extra kaas over beide kipfilets. Als laatste stap breng je het geheel nog op smaak met je cajun/paprika mengsel. Bak de filets af in ongeveer 20 minuten.

Heb je toevallig verse basilicum of oregano in huis? Serveer de kipfilets dan af met een klein handje verse kruiden!Kip Hasselback

Als resultaat heb je een heerlijk eiwitrijk kipfiletje met een twist! Voor een minimaatje een perfecte maaltijd, en voor je partner eventueel te serveren met lekkere gebakken aardappelen en groenten uit de oven.
Eet smakelijk!
0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Controlecode * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

©2017 Gastric.nl | Alle rechten voorbehouden | Website Ontwikkeling door Startsterk.nl | Algemene Voorwaarden | Disclaimer

Log in with your credentials

Forgot your details?