Recept | Hamburgers zonder broodje

 Hamburger zonder broodjeEen broodje hamburger zonder broodje

Wanneer je de operatiedatum te horen krijgt, dan beginnen de voorbereidingen pas écht. Het is heel raadzaam om alvast recepten te verzamelen voor de periode rondom je operatie. Deze week: een hamburger zonder broodje. Wij hebben elke woensdagmiddag een recept online die speciaal gemaakt zijn voor minimaatjes. De ene week vloeibaar en de andere een guilty pleasure! Alle recepten op een rijtje kan je in onze GastricWiki vinden.

Een hamburger stelt niets voor zonder een lekker krokant broodje, toch?! Guess again! Neem het van ons aan, bij één hap ben je verkocht. Deze burger is veel lekkerder zonder broodje.

Het recept is voor twee flinke burgers van 125 gram per stuk. Kun je niet zoveel eten? Maak dan vier burgers van dit recept! Zo heb je een lekkere lunch voor de komende dag.

Wat heb je nodig voor twee porties?

Voor het vlees heb je nodig:

  • 250 gram rundergehakt
  • een half ei
  • 10 gram paneermeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 10 draaien zwarte peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kruidnagel

Voor de saus:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 theelepel Worcestershire Saus

Voor de rest van het broodje:

  • 4 grote slablaadjes in zijn geheel
  • 1/2 avocado in dunne plakjes
  • 1 tomaat in dunne plakjes
  • 2 augurken in dunne plakjes
  • 2 plakjes Cheddarkaas

Handige hulpmiddelen

  • bakpapier/ servetten/ hamburgerpapiertjes om de burgers in te serveren

broodje hamburger zonder broodjeStap 1

Begin met het op smaak brengen van het gehakt. Meng hiervoor eerst het gehakt met een half ei en het paneermeel. Voeg hierna de rest van de ingrediënten toe die bij het vleesrecept staan gegeven. Meng goed door, maar kneed niet te lang; daar wordt het vlees minder mals van.

Stap 2

Het receptuur van het vlees is klaar. Deel het gehakt op in twee gelijke ballen en vorm deze, eventueel met behulp van een hamburgerpers, tot twee mooie ronde  hamburgers. Druk met je vingers nog een kleine deuk in het midden van de burger. Als je de hamburger gaat bakken, gaat het midden namelijk omhoog komen. Hierdoor ontstaan bolvormige hamburgers die meer op gehaktballen lijken. Door middel van een keultje blijven de burgers na het bakken mooi plat!

Stap 3

Laat de hamburgers rusten in de koelkast; het liefst meer dan twee uur. Door het rusten worden de hamburgers steviger en vallen ze minder snel uit elkaar tijdens het bakken.

In de tussentijd kun je de saus bereiden. Mix hiervoor de mayonaise, ketchup en worchestershiresaus in een kommetje. Proef en voeg naar smaak iets meer mayonaise of ketchup toe.

Stap 4

Verwarm de pan of grill voor en neem de burgers uit de koelkast. Doe een klein beetje olie in de pan en bak de burgers op hoog vuur gaar. Hoe lang dit duurt verschilt per burger. Zo maakt de een liever dikke burgers en wil de ander de burger nog een beetje roze van binnen. Gemiddeld zal je de burgers ongeveer 2.5 minuut per kant moeten bakken. Leg in de laatste minuut nog een plakje cheddarkaas op de burgers, zodat ze nog een beetje smelten.

Stap 5

Leg een blad sla klaar en leg hier de hamburger op. Nu wordt het tijd om je burger op te bouwen! Voeg als eerste de uienringen en augurkenplakjes toe aan de burger, gevolgd door de tomatenplakjes en de avocado. Voeg nu naar smaak saus toe en maak je burger af met nog een blaadje sla. Vouw nog een papiertje om de burger heen en zet je tanden in deze overheerlijke eiwitrijke burger!Hamburger zonder broodje

 Zo zie je maar dat het helemaal niet zo lastig is om zelf een eiwitrijke burger te bouwen. En de mogelijkheden zijn eindeloos! Voeg eens andere kruiden toe aan je burger, gebruik ander vlees of zelfs vis, maak een andere saus of voeg andere ingrediënten toe aan je burger. Verwacht in de toekomst nog meer recepturen voor smakelijke en verse burgers!
Eet smakelijk!
0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Controlecode * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

©2017 Gastric.nl | Alle rechten voorbehouden | Website Ontwikkeling door Startsterk.nl | Algemene Voorwaarden | Disclaimer

Log in with your credentials

Forgot your details?