Recept | Bloemkoolstamppot

 Bloemkoolstamppot zonder aardappelen!

Wanneer je de operatiedatum te horen krijgt, dan beginnen de voorbereidingen pas écht. Het is heel raadzaam om alvast recepten te verzamelen voor de periode rondom je operatie. Deze week: bloemkoolstamppot. Wij hebben elke woensdagmiddag een recept online die speciaal gemaakt zijn voor minimaatjes. De ene week vloeibaar en de andere een guilty pleasure! Alle recepten op een rijtje kan je in onze GastricWiki vinden.

Bloemkoolstamppot overzicht

Stamppot blijft een lastig dingetje wanneer je geopereerd bent. Aardappelen zijn koolhydraatrijke producten en hebben weinig meerwaarde in het voedingspatroon van een minimaatje. Nu het winter is,  kan een lekkere stamppot precies zijn wat je nodig hebt aan het einde van de dag. Hoe zorg je voor voldoende voedingsstoffen, maar tóch het idee van een stamppot? Zo dus!

De stamppot zelf heeft wat weg van hete bliksem, een combinatie van stevige smaken (in dit geval kaas) en zoet zoals appel. Het is een hele verfrissende en verrassende smaakbeleving!

Wat heb je nodig voor twee porties?

  • Een halve bloemkool in kleine roosjes gesneden
  • Zo’n 100 gram pecannoten gehakt in grove stukken
  • Twee gerookte kipfilets in plakken
  • Een lekkere schimmelkaas zoals DanaBlu gebruik op een halve bloemkool zo’n 40 gram
  • Een appel in blokjes gesneden
  • Bieslook naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Handige hulpmiddelen

  • Een snijplank en een mes
  • Een staafmixer
  • Een pan om de bloemkool in gaar te koken

BloemkoolstamppotStap 1

Zet een pan met water op en voeg hier een snuf zout aan toe. Wanneer het water kookt; voeg de bloemkool toe en kook in zo’n 6 minuten beetgaar. Snijd ondertussen alle andere ingrediënten in de gewenste grootte. Als de bloemkool gaar is laat het dan uitlekken en even uitwasemen.

Stap 2

Wanneer de bloemkool uitgelekt is; pureer dan de bloemkool samen met de appel, zout en peper. Voeg nu beetje bij beetje de schimmelkaas toe. Het is belangrijk dat je tijdens deze stap het mengsel even proeft. Is het smaakvol genoeg? Het mengsel mag zeker zoet zijn, maar niet té zoet. Hetzelfde geld voor de kaassmaak. Je kunt altijd naar eigen voorkeur extra kaas of appel toevoegen.

Stap 3

Schep de bloemkoolstamppot op de borden en ganeer de gerechten af met bieslook, pecannoten en voor ieder bord ongeveer één kipfilet.

Bloemkoolstamppot

Eigenlijk is deze bloemkoolstamppot het beste van beide werelden. Een lekkere frisse stevige stamppot zonder onnodige koolhydraten of vetten. Pecannoten en kipfilet zijn gezonde voedingsmiddelen die, zeker voor minimaatjes, voor een goede basis kunnen zorgen in het dagelijkse voedingspatroon.
Eet smakelijk!
0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Controlecode * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

©2017 Gastric.nl | Alle rechten voorbehouden | Website Ontwikkeling door Startsterk.nl | Algemene Voorwaarden | Disclaimer

Log in with your credentials

Forgot your details?