DIY | Gewichtsverlies bijhouden

_MG_7703

Geef vorm aan je gewichtsverlies.

Als je flink aan het afvallen bent is het natuurlijk leuk om ook de kilo’s te visualiseren. Het is soms moeilijk om je voor te stellen hoeveel kilo er nu daadwerkelijk af is. Als je in de supermarkt een pak suiker van een kilo of een zak aardappelen van vijf kilo pakt krijg je misschien een beetje een idee. Wij hebben een geweldige DIY (Do It Yourself) waar je in een handomdraai jouw persoonlijke gewichtsverlies voortgang kan bijhouden:

Nu kun je thuis zakken suiker of aardappelen verzamelen, om het uit de kast te trekken wanneer je bezoek hebt… maar als je veel afvalt waar laat je al dat spul dan?! Gelukkig zijn er ook nog andere manieren om je gewichtsverlies op een leuke manier weer te geven.

Wat heb je nodig?

 • Twee mooie glazen of plastic potten.
 • Papier
 • Vulling die de kilo’s representeren. Bijvoorbeeld mooie stenen, kralen of knopen.
 • Een stift
 • Een schaar
 • Washi-tape

Wij vinden het zelf het makkelijkste om eerst alle spullen bij elkaar te verzamelen. Je kunt dan namelijk in één keer doorwerken en hoeft niet steeds te stoppen om materialen of gereedschappen te zoeken. Leg alles klaar zodat je kan beginnen!

Aan de slag – Stap 1

Als je al je spullen bij elkaar hebt gepakt kun je beginnen. Wij houden er zelf wel van om te werken met een lekker muziekje, dus gaat als eerste gaat de radio aan.

Pak dan de schaar en het papier en knip twee labels voor op je potten uit. Het is natuurlijk afhankelijk van het formaat van je potten hoe groot je labels moeten zijn. Onze labels zijn 8 x 4 cm. Wij raden je aan gewoon even te kijken wat het mooiste past bij jouw soort pot._MG_7706

Stap 2

Bedenk eerst wat je op je labels wilt zetten. Wij hebben gekozen voor: kilo’s te gaan… en kilo’s verloren. Het is jouw project, dus maak ervan wat jij wilt!

Als je net zoals ons de labels perfect wilt hebben kun je eerst met potlood op je labels schrijven en daar hierna met stift overheen schrijven.

_MG_7708

Stap 3

Nu is het tijd om de potten erbij te pakken. Met de washi-tape plak je de labels op de potten. Wij kozen voor washi-tape omdat we dit er gezellig uit vinden zien. Met plakband of andere soort tape kan dat natuurlijk ook. De Washi-tape hebben we met de schaar afgeknipt voor mooie rechte randjes. Houd jij juist wel van wat minder strakke randjes dan kan je de tape ook scheuren.

_MG_7712

Kies je vulling

Voor onze potten hebben we mooie stenen gekozen, maar natuurlijk kies jij je eigen vulling. Misschien heb jij nog hele mooie kralen die je kunt gebruiken of knopen in allemaal mooie kleuren. Duik eens in de voorraadkast voor inspiratie!

_MG_7705

Stap 4

Vul nu de pot met “kilo’s te gaan… ” met de door jou gekozen vulling. Neem per kilo 1 steen, dus als je 30 kilo af wilt vallen pak je 30 stenen (of wat jij als vulling hebt gekozen).

_MG_7715

Hoe het werkt

Geef de potten een mooie plek, zodat je steeds naar je voortgang kunt kijken. Elke keer als je jezelf hebt gewogen en weer een kilo lichter bent pak je een steen uit de pot “met kilo’s te gaan…”  en stop je deze in de pot met “kilo’s verloren”. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle stenen uit de pot met kilo’s te gaan… erop in de pot met kilo’s verloren erop gaan.

Heel veel succes met de DIY!

_MG_7724

1 Comment
 1. Profielfoto van Jolien
  Jolien 2 jaar ago

  Wat een super leuk idee en diy project!
  Ik ben alweer bijna op mijn einde met afvallen maar had dit anders sowieso gedaan.
  Voor mij is het ook heel lastig te visualiseren hoeveel 42 kilo nou echt is..

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Controlecode * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

©2017 Gastric.nl | Alle rechten voorbehouden | Website Ontwikkeling door Startsterk.nl | Algemene Voorwaarden | Disclaimer

Log in with your credentials

Forgot your details?