Column Floor | Het is dat ik het na kan vertellen

column FloorHet is dat ik het na kan vertellen

Haaruitval, flubberbuikjes, kledingcrisis, misplaatste complimenten of dumpings?! Been there, done that! Floor, ooit 135 kilo zwaar, heeft een Gastric Bypassoperatie gehad en is daar ruim 60 kilo mee afgevallen. Zij neemt jullie elke twee weken mee in haar ervaringen over het leven van een minimaatje. 

Op 1 september 2014 mocht ik mij voor het eerst melden in het Bariatisch centrum te Bergen op Zoom ookwel ‘pand 7’ genoemd, samen met mijn zusje (over haar schreef ik al eerder). In juni 2014 had ik de keuze voor mezelf gemaakt dat ik het traject in zou gaan voor een operatie. Verwijzing van de dokter in de pocket en vol dromen en doelen keek ik uit naar de toekomst. Je kunt je voorstellen hoeveel dagen ik heb weggestreept om uiteindelijk op 1 september naar de voorlichtingsbijeenkomst te gaan.

Bewondering

Wat mij vooral is bijgebleven van deze bijeenkomst is zéker niet de informatie die mij toen verteld werd door allerlei specialisten. Op het moment dat je één voet binnen zet bij het centrum dan komen de dromen los: “Kom ik in aanmerking voor een operatie? Zijn alle mensen die hier zitten eigenlijk wel geopereerd? Zal ik hier ooit met een slank lijf op controle gaan?”

Aan de balie stond een échte vrouw. Zij stond te wachten tot een van de receptionistes haar te woord kwam staan. Zij was het stervoorbeeld van mijn ideaalbeeld. Mijn lengte, ongeveer 60 kilo zwaar en ze droeg een mooi grijs nauwsluitend jurkje zonder zichtbare vetrolletjes (let daar even goed op: GEEN vetrolletjes), mooie bruine leren laarzen die haar kuiten omsloten en ze zag er gezond uit. Zou zij ECHT geopereerd zijn? Of is het gewoon de zus, vriendin, moeder van, een van mijn lotgenoten die ook geopereerd was?

De laatste keer dat ik een nauwsluitend jurkje had gedragen was ik misschien 16. Mooie laarzen kopen had ik jaren geleden al opgegeven. Die krengen worden alleen maar smaller lijkt het wel. En zij stond daar gewoon, even mijn voorbeeld te wezen. Zou het dan echt? Kan ik misschien écht zo worden?

Brutalen hebben de wereld

Mijn bewondering en nieuwsgierigheid won het van de angst voor miskenning. Ondanks dat zij zich misschien niet zou herkennen in mijn zwaarlijvigheid, stond ze wel in een Bariatrisch centrum. Het moet toch haast wel dat…?! Het bleek dat zij een aantal jaar geleden een Gastric Bypassoperatie had ondergaan en inmiddels dolgelukkig was met zichzelf en haar lichaam. Wie had dat gedacht; als ik haar nooit had aangesproken dan zou ik waarschijnlijk nog steeds gezegd hebben dat het toeval was en ze gewoon het gezelschap was van een van de patiënten in pand 7.

En ík kan het nu na vertellen… Zittend op de bank met bruine knielaarzen en een mooi jurkje (zonder zichtbare vetrolletjes). Het moment dat ik pand 7 binnenliep, dát is het moment dat mijn leven voorgoed veranderde en een deel van mijn dromen werkelijkheid werden…

Veel liefs, Floor

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Controlecode * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

©2017 Gastric.nl | Alle rechten voorbehouden | Website Ontwikkeling door Startsterk.nl | Algemene Voorwaarden | Disclaimer

Log in with your credentials

Forgot your details?