Fijne apps voor na je operatie

Fijne apps voor na je operatie

Er zijn talloze apps te downloaden die handig zijn na je Gastric operatie. Op de ene kun je het gewichtsverlies bijhouden en op de ander kun je eiwitten tellen. Welke apps zijn de moeite waard om te downloaden? Wij zetten er een aantal op een rijtje!

My weight app | GRATIS

myweight app gastric bypassDe gratis My Weight app (Klik hier voor Apple en hier voor Android) is waarschijnlijk de meest bekende app onder de minimaatjes. Op veel fora en Facebookgroepen wordt deze app besproken en de meeste van ons houden trouw het afgevallen gewicht bij via deze manier.

Veel uitleg heeft deze app niet nodig. Zijn hoofdfunctie is simpel: het monitoren van je gewicht. Dingen zoals BMI, kilo’s te gaan en gemiddelde gewichtsverlies per week kun je in één oogopslag lezen via de homepage. Onder het kopje rubriek toont zich een grafiek gevormd op jouw ingevoerde data. De groene lijn is de gemiddelde snelheid waarmee men afvalt, oranje is jouw persoonlijke trend. Die zal in ons geval vaak stukken lager liggen dan het gemiddelde. Wij vallen immers (zeker in het begin) snel en meer af dan een gemiddeld persoon. Dus pin je daar niet teveel op vast.

Al met al is de app vooral ideaal als je het makkelijk vindt om digitaal je gewicht bij te houden. De functies zijn verder vrij beperkt. Zo kun je verder geen calorieën tellen of voedingsstoffen bijhouden. Simpel maar doeltreffend.

My fitness pal | GRATIS

myfitnesspal gastric bypassMyfitnesspal (klik hier voor Apple en klik hier voor Android)  is voor de actievelingen onder ons geen onbekende. Het is een van de meest bekende apps om bij te houden hoeveel je hebt gegeten. Mocht je willen afvallen, op gewicht blijven of aankomen dan kun je dit aan het begin van de registratie aangeven. De app zal dan aan de hand van de door jouw ingevulde gegevens het juiste aantal calorieën uitrekenen.  automatisch worden van alle etenswaren voedingsstoffen. Zo weet je precies hoeveel eiwitten je nog moet nuttigen om tot het optimale niveau te komen.

Heb je een tracker of smartphone die ook je stappen telt dan integreert Myfitnesspal deze gegevens gelijk in de app. Zo kun je extra ‘punten’ verdienen. Ook heeft de app de mogelijkheid om een premium account aan te schaffen. Dit is een maandelijks abonnement met verschillende voordelen. We raden je aan om de app te raadplegen over de eventuele mogelijkheden van je premium account.

Al met al is dit een hele overzichtelijke en complete app. Het is ideaal wanneer je graag je voeding bijhoudt en eventueel je beweging en sport wilt bijhouden.

Mijn eetmeter | GRATIS

eetmeter gastric bypass

Mijn eetmeter (klik hier voor Apple en klik hier voor Android) is de app van het Voedingscentrum en dus niet specifiek gericht op afvallen, aankomen of op gewicht te blijven. Het is een vrij simpele app waar je calorieën kunt tellen.  Ideaal voor wanneer je niet precies weet hoeveel calorieën je voedingsmiddelen bevatten. De app bevat ook een grafiek waar je precies kunt zien hoeveel vetten, eiwitten e.d je tot je genomen hebt. Zo houd je altijd een gezonde balans in de hoeveelheden. Eventueel bevat de app de functie om je beweging in te monitoren via je smartphone.

Aqualert| GRATIS

Aqualert gastric bypass

Aqualert (klik hier voor Apple en klik hier voor Android) kan je erg goed helpen met genoeg water drinken. Ben jij ook niet meer zo’n kei in je vocht bijhouden ná je operatie? Wanneer je een half uur hebt gewacht met drinken na je maaltijd dan zijn de prioriteiten vaak al verschoven en komt drinken weer onderaan het lijstje te staan. De app stuurt je zo nu en dan een notificatie en helpt je herinneringen aan het feit dat je tussen de 1.5 en 2 liter water moet drinken. Perfect voor ons minimaatjes dus!

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Controlecode * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

©2017 Gastric.nl | Alle rechten voorbehouden | Website Ontwikkeling door Startsterk.nl | Algemene Voorwaarden | Disclaimer

Log in with your credentials

Forgot your details?